El dilluns 5 de desembre vam anar a la penya de s’Indi amb en Toni Melià i na Rocio, la mare de Silke.
Aquests dies estudiàvem a classe les plantes i volíem veure el bosc de sureres que hi ha per allí.
En Toni, de camí al bosc, ens va mostrar diferents arbusts: la murta (que els romans l’empraven per perfumar-se el cos), les cireretes de bon pastor, les falgueres...
Com que era època de bolets, en van veure molts i de molts colors diferents i també vam poder observar capolls secs de lagarta peluda (Lymantria dispar).
Vam berenar al costat d’una roca guapíssima, amb molts forats. En Toni va aprofitar per parlar-nos de les roques i els minerals (es veu que na Josepa ja li havia dit que era el següent tema de medi), i vam agafar trossets de quars que hi havia per terra.
Hi vam arribar al bosc de sureres i vam veure que n’hi havia de dos tipus: l’alzina (Quercus ilex) i l’alzina surera (Quercus suber). Vam fer una activitat on vam poder comprovar que la seva escorça era diferent. De l’alzina surera és d’on s’extreu el suro per fer els taps dels bòtils de vi o de cava, per exemple.
També vam mesurar el tronc i l’alçada de les sureres. Per fer l’alçada, vam agafar un llapis i vam estirar el braç i ens apropàvem o ens allunyàvem fins aconseguir que l’arbre i el llapis tinguessin la mateixa mida. Després vam girar el llapis en posició horitzontal i na Maria s'anava col·locant al costat de l’arbre fins que la mida del llapis i la distància de na Maria amb l’arbre fos la mateixa. Vam mesurar amb un metre aquesta distància i el resultat era l’alçada de l’arbre. Va ser una activitat molt interessant.
Finalment, vam davallar per un camí molt empinat.
A tots ens va agradar molt la sortida i vam aprendre moltes coses.
Text produït per tota la classe