divendres, 1 de juny del 2012

Conferència Els indis nord-americans


Jo vaig triar aquest tema perquè el meu pare me’l va proposar i a mi em va semblar bé, ja que des de petita m’han agradat molt els indis. Els meus pares em van recomanar que abans de començar a fer la feina havia de veure pel·lícules sobre el tema i vaig veure Un hombre llamado caballo, El último mohicano, Bailando con lobos i Pocahontas.
Vaig haver de fer la conferència en dos dies (el dilluns 28 i el dimarts 29 de maig) perquè durant el primer vaig fer l’exposició i el segon vaig mostrar el material i vam sortir al pati a ballar danses.
Al principi estava un poc nerviosa, però prompte se’m va passar el nerviosisme i m’ho vaig passar molt bé i els meus companys també, sobretot ballant.

Alba

Conferència Els talaiots de Menorca


El divendres 25 de maig vaig exposar la meva conferència sobre els talaiots de Menorca.
Durant l’exposició vaig estar molt nerviosa, però al final em vaig tranquil·litzar i també estava molt contenta.
Vaig triar el tema dels talaiots perquè quan era petita i en visitava algun m’agradaven molt i, ara, encara m’agraden. Són fantàstics.

Gemma Hierro


dilluns, 28 de maig del 2012

Conferència La fortalesa d’Isabel II


El dijous 24 de maig vaig exposar la meva conferència, la Fortalesa d’Isabel II.
Amb la meva família he visitat la fortalesa de la Mola diverses vegades i sempre m’ho he passat bé. Però per fer la conferència m’ha costat bastant cercar informació.
El dia de la conferència estava molt nerviós i això que l’havia exposada diverses vegades davant del meu germà gran i de la meva mare. Tots dos m’han ajudat a cercar la informació, les imatges, a guardar-ho al pen...

Aarón

divendres, 25 de maig del 2012

Consell Escolar 2012

El dijous 24 de maig vam anar a l’OAR per exposar la feina que hem fet sobre el tema que hem treballat aquest curs al Consell d’alumnes, El camí de l’escola.
Aquesta vegada va ser diferent als anys anteriors. Hi havia representació d’alumnes des de P5 fins a sisè i vam poder escoltar les opinions de tots els al·lots i les al·lotes de l’escola.  
A l’hora d’exposar, les dues estàvem molt nervioses, però al final tot va sortir bé.
Per acabar ens van donar un llibre per a la classe El nostre poble: La nostra escola. La veu dels infants II.

Aquí teniu el PowerPoint que vam presentar, us animem a veure’l.
Consell Escolar 2012

Alba i Irene

Mil lletres

Ja ha sortit la nova edició de la revista de l'escola "Mil lletres".
La podeu consultar on-line clicant aquí: 

dissabte, 12 de maig del 2012

Conferència Els bolets

El tema de la meva conferència era els bolets i la vaig fer el divendres 4 de maig. Fent-la, he aprés moltes coses sobre ells.
La meva mare i jo vam pensar de preparar una quiche de bolets. Ens va sortir molt bona i als meus companys i companyes els va agradar molt.
Vaig estar molt nerviosa però m’ho vaig passar molt bé.

Andrea

Conferència Les festes del món

El dimecres 2 de maig vaig fer la meva conferència sobre les festes del món. He de dir-vos que primer estava molt nerviosa però després, quan ja duia una bona estona davant la classe, no ho estava tant.
Al principi les preguntes que em van fer no les feien molt bé, però després ja anaven fent preguntes molt més interessants.
L’experiència va ser molt divertida.

Tanit


dilluns, 30 d’abril del 2012

La ciutat d’Atenes

El dimarts 24 d’abril vaig exposar el meu treball: La ciutat d’Atenes. A mi m’ha costat bastant cercar informació, però m’ha agradat fer aquesta feina i m’agradaria tornar-la a fer. A més d’aprendre moltes coses sobre el tema que vaig triar, fent aquesta feina també he après com fer un PowerPoint i moltes coses més.La meva mare em va ajudar i vaig practicar moltes vegades davant els meus familiars.

Però a la fi ho he fet i estic molt content de com m’ha quedat, crec que ho he fet bé i estic molt content d’haver-ho acabat.

Marc Gomila

divendres, 27 d’abril del 2012

Celebrem el dia del llibre

El 23 d’abril és el dia del llibre i a l’escola el vam celebrar amb tots els honors.
Vam començar el dia obrint dos paquets de llibres per a la classe. N’hi havia de Genonimo, de Tea, de fades, de futbol...
Després, a segona hora, vam sortir al pati des Pou per fer l’intercanvi de llibres que organitza el nostre cicle. I vam quedar molt satisfets amb els llibres que vam escollir.
I per acabar amb les celebracions, vam anar a una classe de 5è a escoltar la rondalla d’En Pere de sa favera. El van dramatitzar entre cinc alumnes i ens vam riure molt.
Va ser un dia molt especial.

divendres, 20 d’abril del 2012

Menorca bàsquet

Amb el Menorca bàsquet hem tingut dues activitats diferents.
Primer, vam anar a veure un entrenament al pavelló. Això va ser el dilluns 2 d’abril. Hi vam anar les tres classes de quart i vam fer el recorregut a peu des de l’escola. Vam tardar uns 50 minuts a arribar-hi. Una vegada allí, vam veure com entrenaven, ens van signar les llibretes i ens vam fer una foto amb tota la gent que hi havia.
Després, el disset d’abril, van venir dos jugadors a la nostra classe, en Dani Pérez i en David Navarro, per regalar-nos la foto que ens vam fer al pavelló.
Aquestes activitats les va proposar la nostra mestra d’educació física, na Montse i ens van agradar molt.   


dijous, 19 d’abril del 2012

Els nostres contes


Cap a finals de febrer vam acabar d’escriure els contes de la classe. Molts de vosaltres ja els heu pogut mostrar a les vostres famílies perquè, des de fa un temps, us esteu passant el recull per dur-lo a casa. I, de moment, tot són felicitacions.
Ens diuen que heu tingut molta imaginació i que heu fet molt bona feina. I és ben cert, heu treballat de valent.
Ara, però, us volem mostrar el que na Gemma Florit ha fet amb els nostres contes. Ha enregistrar les veus dels autors mentre el llegien i ha afegit imatges i sons. I, és clar, ha quedat preciós.
Quan na Gemma em va dir que ja els havia penjat al bloc de tallers que ella ha fet, tot d’una hem començat a escoltar-los a classe. I ens estan encantant.
Des d’aquí volem donar-li les gràcies a na Gemma per la feinada que ha fet i, també, volem felicitar-la.
Esperem que us agradi.

Aquí teniu l'enllaç on podeu veure tots els contes: 

dimecres, 18 d’abril del 2012

Xerrada sobre el còmic



El 27 de març ens va visitar en Dani López, el pare d'en Pepe, per parlar-nos sobre el còmic.
Ens va dir que el còmic va nàixer als Estats Units i que en un principi eren vinyetes que sortien als diaris.
En la seva xerrada ens va fer un recorregut dels autors de còmics dels anys 30, 50, 60, 70 fins ara i ens va mostrar dibuixos dels seus il·lustradors preferits: Jack Kirby, Frank Miller, Ann Darrow, Richard Corben i Moebius, que ha mort fa poc. També ens va parlar d’Otomo, dibuixant japonès i creador del manga.
Vam veure diferents vinyetes i ens va dir que no sempre són rectangular o quadrades, hi ha algunes que se'n surten del requadre i tenen formes irregulars.
El procés d'un còmic no sempre el fa la mateixa persona, uns dibuixen, altres el passen a tinta i altres el pinten. Però també hi ha còmics en blanc i negre.
La portada d'un còmic és molt important perquè és el que crida l'atenció si volem comprar un còmic.
Quan dibuixem una vinyeta ens hem de documentar molt bé. Per exemple, si volem dibuixar una moto americana dels anys 70, hem de tenir una foto d'ella.
El còmic influeix molt al cinema. D'alguns còmics s'han fet pel·lícules, com per exemple Tintín, King kong,...

Ens va recomanar diferents coses:
  • Si pitgem molt fort el llapis quan dibuixem, quan tenim la imatge acabada de dibuixar, la podem calcar en un altre full i així sortirà millor el resultat.
  • Per dibuixar una cara hem de fer una ratlla vertical i una altra horitzontal.
  • Al principi quan dibuixem tot són gargots.
  • Es crea una situació amb quatre línies. Tot són cercles i després es fa la forma. Ens va dir que era molt fàcil fer figures.
Va ser interessant veure com dibuixava.
L'activitat ens va agradar i vam aprendre moltes coses noves i ara ja estem preparats per fer el nostre còmic.

Text produït per tota la classe


dilluns, 9 d’abril del 2012

Conferència Els ocells

El dilluns 2 d'abril vaig exposar la meva conferencia sobre els ocells. Vaig estar molt nerviosa i quan parlava anava un poc ràpid però al final em vaig tranquil·litzar. Vaig cercar molta informació amb la meva mare i el més difícil de tot va ser quan vam fer el PowerPoint i volíem posar fotos dels ocells que vam fotografiar a Costa Rica i també sons i tot era molt. He après que hi ha molts ocells diferents i ara ja sé molt més d’aquest tema. Em va agradar molt l’experiència. 





The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

The Fantastic Flying Books of Morris Lessmore va guanyar l'Óscar dins la categoria de millor curt d'animació 2012. En William Joyce és l’il·lustrador. Conta la història de Morris Lessmore que un dia vola a un país on els llibres estan vius i ofereixen a cadascú la seva història. Ara que s’acosta el dia del llibre, aquí teniu un bell homenatge a la seva màgia. 



diumenge, 1 d’abril del 2012

Conferència Pompeia

El dilluns 12 de març va ser el meu torn de la conferència i vaig parlar sobre Pompeia.

Ha estat una experiència positiva i m’ha agradat perquè he fet la recerca d’informació amb la meva família i ens ha servit per conèixer molt més aquesta ciutat.

A més, hem recordat el viatge que vam fer l’any passat amb un creuer pel Mediterrani, on, entre moltes d’altres activitats, vam visitar Pompeia.



David

dimarts, 27 de març del 2012

Els dinosaures

Jo vaig fer la conferència el dilluns 26 de març. Per a mi ha estat molt interessant fer-la perquè he aprés moltes coses noves. I també perquè la meva mare m’ha ajudat molt a cercar informació i ha estat molt divertit. Però, el que més m’ha agradat ha estat el fet que als meus companys i companyes els hagi agradat tant la meva conferència.

Pepe

dilluns, 19 de març del 2012

Conferència Les llengües del món

La conferència la vaig exposar el dilluns 19 de març. Vaig triar aquest tema perquè volia aprendre com eren les llengües i quins tipus hi havia. Em va costar molt trobar tota la informació, però la meva mare m’ajudà en moltes coses.
Jo estava un poc nerviós, però em va agradar molt exposar-la i també fer la feina.

Martí

diumenge, 11 de març del 2012

La poesia

 
Hem començat la unitat didàctica de la poesia. I per a iniciar-nos en el tema hem vist un vídeo de la pel·lícula El tigre y la nieve de Roberto Benigni. Attilio, el seu protagonista, és poeta i professor a la Universitat per a estrangers de Roma. El que vam veure va ser l’explicació que fa als seus alumnes sobre què és la poesia, sobre la vida.



Down d’An Alfaya


Aquests dies hem acabat de llegir el llibre Down, d’An Alfaya.
El seu protagonista, Siro, ens conta coses sobre la seva família: el tío Serafín que ha perdut un cargol del cap, la tía Edelmira que va perdre un bebé quan era jove, el seu cosí Down que sembla un xinés…
Però també hem aprés què vol dir la paraula down, què són els cromosomes i què és això de la trisomia 21.

Aquí us deixo l’enllaç del bloc del Quim, un al·lot amb síndrome de Down que ens explica moltes coses sobre la seva vida, les seves aficions, la política... 

dissabte, 10 de març del 2012

Sortida Cavalleria

Dimarts passat, el 28 de febrer, vam fer l’activitat de la Plaja de Cavalleria amb en Toni Melià.
L’itinerari es troba a dins de l’ANEI Me-3. En Toni ens va explicar què volen dir aquestes lletres, Àrea Natural d’Especial Interès.
Només arribar-hi vam veure una miloca volant pel cel i en Toni ens va dir que ara hi viuen tot l'any a Menorca. Els ullastres que vam veure a l'aparcament tenien forma arrodonida i el tronc inclinat pel vent, una mica més avall eren molt petits, semblaven un arbust i estaven molt inclinats pel vent.
En Toni ens va parlar sobre les diferents figures de protecció de la natura i vam comentar les normes que hem de seguir quan visitem els diferents ecosistemes. Ell va dir que no s'haurien de posar normes perquè les persones ja haurien de saber el que es pot fer o no, però açò no sempre ocorre.
La platja de Cavalleria estava molt bonica i en Toni ens va comentar que l'arena havia crescut molt. De les visites que havia fet aquest hivern, era la primera vegada que la mar estava tan blava.
Ens va parlar de la posidònia i de la vegetació de les dunes i vam trobar restes d'esponges de mar i d'escopinyes.
Amb el microscopi binocular vam observar els granets d'arena i vam comprovar que eren restes d'escopinyes, de caragolets...
A la tornada, hi vam anar pel camí de les dunes, l'un darrere de l'altre per no trepitjar-les. Allí ens va parlar sobre la seva formació i sobre la vegetació que podem trobar-hi.  
Va fer un dia molt bo i ens va agradar molt aquesta activitat. 
A més, volem donar-li les gràcies a n’Emma, la mare de David, per haver-nos acompanyat.

Text produït per tota la classe.





dimarts, 28 de febrer del 2012

Ja ha arribat Carnaval!

Ja som a les portes de Carnaval i aquests dies ens visita el rei Carnestoltes en temps del pati per llegir-nos una endevinalla.
La seva solució serà la penyora que haurem de portar posada al dia següent.
El dia que havíem de dur uns pantalons, vam pensar a classe de dur posat al damunt els del pijama i va ser molt curiós veure’ns tots amb pijama tot el matí.
Ha estat molt divertit!

El dijous llarder ens vam disfressar i, com que aquest any no ha plogut, vam poder fer la rua pels carrers de Sant Lluís.
El tema de les disfresses era el Món vegetal i nosaltres ens vam disfressar d’espantaocells, de jardiners i jardineres, de pagesos, de marietes... 
Després, al pati, vam fer els balls i nosaltres teníem moltes artistes que van sortir a ballar.
Va fer molt bon dia i ens ho vam passar molt bé.
Carnestoltes ja s’ha mort i ara governa la vella Quaresma.

Fins l’any que ve.



dijous, 23 de febrer del 2012

Conferència: Els Jocs Olímpics


El dilluns 20 de febrer vaig fer la meva conferència: els Jocs Olímpics.

Als meus companys i companyes els vaig explicar moltes coses sobre els Jocs, com per exemple què representa la flama, com és la bandera, les mascotes dels diferents països, ...

Jo m’ho vaig passar molt bé explicant-los totes aquestes coses i esper que ells també escoltant-me.


Gemma Seguí


dijous, 16 de febrer del 2012

Conferència: la gimnàstica rítmica, més que un esport

 
La conferència la vaig exposar el dilluns 13 de febrer. El tema que vaig triar va ser la gimnàstica rítmica perquè m’agrada molt i fa cinc anys que la practic, vaig començar quan en tenia quatre.
Per fer la conferència em va costar bastant cercar la informació però la meva mare i la meva mestra de gimnàstica, na Nuria, em van ajudar.
Estava molt nerviosa, però quan va començar el torn de preguntes em vaig tranquil·litzar un poc i les vaig respondre totes molt bé.

Conferència: els volcans

El divendres dia 11 de febrer jo vaig exposar la conferència sobre els volcans. Sempre m’han agradat molt els volcans i aquest era una bona oportunitat per aprendre més coses sobre ells i contar-ho a la classe.
Vaig trobar molta informació i sobretot moltes imatges i vídeos impressionants. També vaig preparar un volcà de plastilina per fer la demostració de com fan una erupció.
Al principi de la conferència estava nerviós, però el temps em va passar molt ràpid i m’ho vaig passar molt bé.

Marc Bagur

dilluns, 6 de febrer del 2012

Conferència: el Camí de Cavalls

El divendres 3 de febrer vaig exposar la conferència sobre el Camí de Cavalls. En un principi la volia fer sobre el món dels conills, perquè tinc un conill, que es diu Max, i m’agraden molt. Però el meu pare em va dir que seria millor que tractés algun tema de Menorca i com que m’agrada molt fer excursions vam pensar de fer-la sobre el Camí de Cavalls. Fins i tot vam fer la ruta 16, que passa pel barranc de cala en Porter, per poder-vos explicar millor com és el Camí de Cavalls. En aquesta ruta vam veure la mata (Pistacia lentiscus) més grossa de Menorca.

El dia de l’exposició estava molt nerviosa i vaig consultar bastant les notes del treball.


diumenge, 29 de gener del 2012

Conferència l'antic Egipte

Vaig exposar la conferència el divendres 27 de gener. El tema que vaig triar va ser l’antic Egipte perquè em semblava molt interessant.
Em va costar un poc cercar la informació però el meu pare em va ajudar i em va fer més fàcil la feina.
Estava un poc nerviosa, però m’ho vaig passar molt bé perquè veia com els meus companys i companyes m’escoltaven amb molta atenció. Quan vaig tornar de beure aigua em van aplaudir molt i em va emocionar.

Irene



dilluns, 23 de gener del 2012

Les roques de Menorca. Visita d’en Toni Melià


El divendres 20 de gener, en Toni Melià va venir a la nostra classe a contar-nos i explicar-nos algunes coses sobre les roques i els minerals.
Quan hi va entrar a la classe portava una capsa molt grossa amb una col·lecció de diferents roques de Menorca, però quan va mirar la nosta petita col·lecció va dir que era molt interessant i bonica.
Ens va parlar de fa milions d’anys, quan es va formar la Terra i els diferents continents.
Ens va explicar els diferents tipus de roques (magmàtiques, sedimentàries i metamòfiques) i les que podíem trobar a Menorca i també ens va explicar el mapa geològic de Menorca.
A més, vam poder observar (amb comptafils i un microscopi) els diferents components de les roques i vam veure que és veritat el que diuen els llibres que les roques estan formades per diferents minerals.
Va ser una activitat molt interessant i vam aprendre moltíssim.

Marc Gomila i Martí


diumenge, 22 de gener del 2012

Comencem les conferències

Si el curs passat vam fer el Jo vull contar-vos... i va ser tot un èxit, aquest any ens endinsem en el món de les conferències. Els fillets i les filletes fan de conferenciants i expliquen un tema que han triat ells davant la resta del grup classe.
Al bloc posarem totes les conferències i serà el mateix conferenciant qui ens expliqui la seva experiència.

El divendres 20 de gener na Gisela va exposar la seva conferència sobre els cavalls. Va fer molta feina i va ser molt interessant per a tots.
Ella ens explica com ha viscut l’experiència:
“Em va agradar molt fer la conferència i vaig elegir el tema del cavall perquè m’agrada molt aquest animal i, a més, perquè vaig a classes d’equitació.
No em va costar gaire cercar informació i vaig estudiar i preparar molt l’exposició però, així i tot, em vaig posar molt nerviosa i vaig llegir un poc”.



Sant Antoni i..., el dimoni!

Com cada any, el dilluns 16 de gener vam celebrar la festa de Sant Antoni a l'escola amb una torrada de sobrassada i la gimcana.
Però abans, a la classe, vam recordar per què és festa aquest dia a Menorca. El 17 de gener se celebra la conquesta de Menorca pel rei Alfons III d’Aragó.
Una vegada vam menjar la sobrassada, que estava boníssima, van començar les proves de la gimcana. Cap al final va ploure i no les vam poder fer totes, però, així i tot, ens ho vam passar molt bé.