dimarts, 27 de març del 2012

Els dinosaures

Jo vaig fer la conferència el dilluns 26 de març. Per a mi ha estat molt interessant fer-la perquè he aprés moltes coses noves. I també perquè la meva mare m’ha ajudat molt a cercar informació i ha estat molt divertit. Però, el que més m’ha agradat ha estat el fet que als meus companys i companyes els hagi agradat tant la meva conferència.

Pepe

dilluns, 19 de març del 2012

Conferència Les llengües del món

La conferència la vaig exposar el dilluns 19 de març. Vaig triar aquest tema perquè volia aprendre com eren les llengües i quins tipus hi havia. Em va costar molt trobar tota la informació, però la meva mare m’ajudà en moltes coses.
Jo estava un poc nerviós, però em va agradar molt exposar-la i també fer la feina.

Martí

diumenge, 11 de març del 2012

La poesia

 
Hem començat la unitat didàctica de la poesia. I per a iniciar-nos en el tema hem vist un vídeo de la pel·lícula El tigre y la nieve de Roberto Benigni. Attilio, el seu protagonista, és poeta i professor a la Universitat per a estrangers de Roma. El que vam veure va ser l’explicació que fa als seus alumnes sobre què és la poesia, sobre la vida.



Down d’An Alfaya


Aquests dies hem acabat de llegir el llibre Down, d’An Alfaya.
El seu protagonista, Siro, ens conta coses sobre la seva família: el tío Serafín que ha perdut un cargol del cap, la tía Edelmira que va perdre un bebé quan era jove, el seu cosí Down que sembla un xinés…
Però també hem aprés què vol dir la paraula down, què són els cromosomes i què és això de la trisomia 21.

Aquí us deixo l’enllaç del bloc del Quim, un al·lot amb síndrome de Down que ens explica moltes coses sobre la seva vida, les seves aficions, la política... 

dissabte, 10 de març del 2012

Sortida Cavalleria

Dimarts passat, el 28 de febrer, vam fer l’activitat de la Plaja de Cavalleria amb en Toni Melià.
L’itinerari es troba a dins de l’ANEI Me-3. En Toni ens va explicar què volen dir aquestes lletres, Àrea Natural d’Especial Interès.
Només arribar-hi vam veure una miloca volant pel cel i en Toni ens va dir que ara hi viuen tot l'any a Menorca. Els ullastres que vam veure a l'aparcament tenien forma arrodonida i el tronc inclinat pel vent, una mica més avall eren molt petits, semblaven un arbust i estaven molt inclinats pel vent.
En Toni ens va parlar sobre les diferents figures de protecció de la natura i vam comentar les normes que hem de seguir quan visitem els diferents ecosistemes. Ell va dir que no s'haurien de posar normes perquè les persones ja haurien de saber el que es pot fer o no, però açò no sempre ocorre.
La platja de Cavalleria estava molt bonica i en Toni ens va comentar que l'arena havia crescut molt. De les visites que havia fet aquest hivern, era la primera vegada que la mar estava tan blava.
Ens va parlar de la posidònia i de la vegetació de les dunes i vam trobar restes d'esponges de mar i d'escopinyes.
Amb el microscopi binocular vam observar els granets d'arena i vam comprovar que eren restes d'escopinyes, de caragolets...
A la tornada, hi vam anar pel camí de les dunes, l'un darrere de l'altre per no trepitjar-les. Allí ens va parlar sobre la seva formació i sobre la vegetació que podem trobar-hi.  
Va fer un dia molt bo i ens va agradar molt aquesta activitat. 
A més, volem donar-li les gràcies a n’Emma, la mare de David, per haver-nos acompanyat.

Text produït per tota la classe.